FEROLUX Nostalgisch Dakraam

FEROLUX nostalgische dakramen voldoen aan de eisen van de huidige tijd qua isolatiewaarde, de uitstraling is echter gelijk aan de dakramen van weleer. Veel monumenten, boerderijen en herenhuizen zijn nog voorzien van de gietijzeren dakramen met enkel glas met het gevolg van condens problematiek.

Uniek
Onze dakramen worden nog met de hand gemaakt in eigen smederij, ieder exemplaar is dus uniek door de hand gesmede steker waarmee het raam op 5 standen te openen is voor ventilatie.

Isolatie
De 11 verschillende modellen dakramen zijn gemaakt van zwart gepoedercoat staal, de binnen- en buitenzijde zijn gescheiden door een harde isolatie. Het draairaam is voorzien van HR++ beglazing met een gelaagde binnenruit zodat ook de veiligheid gewaarborgd is, aan de buitenzijde is het glas afgewerkt met een stoppasta.

Bouwbesluit en voorwaarden
Tegenwoordig zijn de woningen hoogwaardig geïsoleerd, om aan de huidige normen te kunnen voldoen zijn onze dakramen voorzien van een rapport voor de isolatiewaarde, deze geeft een U-waarde van 1.55 K/m2 wat zeer hoog is voor metalen dakramen en hiermee voldoet aan de huidige norm.

Montage
Door het innovatieve gootstuk zijn de dakramen toe te passen in een pannendak, leiendak en een riet gedekt dak.
Een FEROLUX dakraam maakt uw dak compleet. De metalen dakramen die wij in onze eigen smederij produceren zijn exclusief in uiterlijk, isolatie en kwaliteit. Momenteel zijn er 14 verschillende type en maatvoeringen waar u uit kunt kiezen wat het beste bij uw woning of stijl past.