De toepassingen van FEROLUX dakramen in de praktijk.

Bestaande dakramen vervangen

stalen_dakraam_monumentVeel monumenten en boerderijen zijn voorzien van metalen of gietijzeren dakramen met enkel glas. De maten van de FEROLUX dakramen zijn gebaseerd op de oude afmetingen die in de Hollandse bouwstijl toegepast werden, hierdoor zijn ze meestal met toestemming van de rijks- en gemeentelijke monumentencommissie toe te passen.

Nieuwe dakramen plaatsen

Nieuw_Dakraam_MOnumentDe behoefte om een dakraam te plaatsen komt vaak van binnenuit. De zolderkamer gaat van opslag naar een woon/gebruiksfunctie en daarvoor is daglicht en of ventilatie nodig. De behoefte om een dakraam te plaatsen wordt bijna nooit van buitenaf gecreëerd. Een dakraam kan echter wel het gevelbeeld fraaier maken.

Woondomein Aan de Linge in Zetten

In Zetten zijn in deze klassieke villa de FEROLUX FLDRG 110x100cm dakramen toegepast. De woning staat aan een ontsluitingsweg met grijze kinderkopjes en forse beukenhagen in woondomein Aan de Linge. Deze kleinschalige woonwijk ligt aan de rand van het Gelderse dorpje Zetten.

Verbouw Rijksmonument in Sneek

In Sneek zijn 4 stuks FEROLUX FLDRX 72x112cm dakramen toegepast door Bouwbedrijf Huitema en Vallinga. De FEROLUX dakramen daglicht binnen in de nieuwe appartementen en geven een nostalgische uitstraling en behouden goed de sfeer van dit Rijksmonument!

Oudste Stadsboerderij Nijmegen

In Nijmegen zijn de FEROLUX FLDRX 72x112cm dakramen toegepast in de oudste stadsboerderij, de gemeentelijke monumentencommissie heeft de toepassing goedgekeurd waardoor de opdrachtgever voldoende daglicht kon toepassen in zijn woning.

Rijksmonument Spaarndam

In Spaarndam zijn de oude stalen dakramen vervangen, de opdrachtgever had veel last van condensvorming op het enkele glas nadat hij de kap geïsoleerd had. Met de FEROLUX dakramen is het probleem direct opgelost en vervanging was eenvoudig door de gelijke afmetingen.

Monumentale boerderij in Vorden

Natuurmonumenten heeft in Vorden een monumentale boerderij voorzien van FEROLUX dakramen om meer daglicht naar binnen te brengen, deze zijn door de rietdekker opgenomen in het rieten dak. Het voordeel van onze dakramen is dat het geschikt is voor alle soorten dakbedekking.

Restauratie vuurtoren in Workum

In het Friese Workum heeft bouwbedrijf Vallinga-dejong de vuurtoren volledig gerestaureerd zodat het bouwwerk er weer jaren tegenaan kan. Het gehele dak is vervangen en de oude metalen dakramen zijn vervangen voor FEROLUX FLDRK 40x60cm dakramen.

Monumentale boerderij in Terkapel (frl)

In Terkapel, Friesland zijn de oude gietijzeren dakramen vervangen voor FEROLUX dakramen. De dakramen lekte bij slecht weer en iedere ochtend stond er condens op het glas. De dakdekker heeft kunstlood toegepast voor een goede aansluiting op de holle dakpannen.

Zaanse woning in Westzaan

In Westzaan, Noord-Holland is Remko Jonker van Jonker Timmerwerken een woning aan het bouwen in traditionele stijl. Voor het daglicht op de verdieping heeft hij gekozen voor FEROLUX nostalgische dakramen. Het geheel past perfect in het Zaanse landschap.

Landgoed Hakenberg te Beuningen

Op het landgoed Hakenberg te Beuningen in Drenthe heeft Roald Hans het dak van een boerderij vervangen. In opdracht van Natuurmonumenten zijn hier FEROLUX dakramen toegepast om de authentiek stijl van de boerderij te handhaven. Ook aan de binnenzijde passen de dakramen bij het interieur.

Badkamer renoveren in Buren

Een opdrachtgever uit het Gelderse Buren heeft zijn badkamer gerenoveerd en wilde gelijk de oude stijl weer terug van de sfeer die het stadje Buren uitstraalt. Met het FEROLUX FLDRG 100x110cm grote dakraam heeft hij een mooi uitzicht en veel daglicht in de badkamer kunnen creëren.

Monument renoveren in Amerongen

In opdracht van Eduard van Dijk hebben we in Amerongen een monumentaal pand mogen voorzien van FEROLUX dakramen, 40x60cm met kruisroeden. De dakramen zijn tevens gemonteerd door ambachtslieden die aangesloten zijn bij Dakvenstermeesters Montage Keurmerk.

Vraag vrijblijvend informatie aan voor uw project:

Product gegevens

 

Persoonsgegevens