FEROLUX: Nostalgische Dakramen

FEROLUX

De smid hanteert en bewerkt het. Het oeroude vakmanschap heeft hij in zijn vingers, moderne technieken in het hoofd. Het vuur brandt, het metaal gloeit, de hamer klapt op het aambeeld, de microkristallen schieten de juiste richting op. Een oersterke, duurzame constructie is gewaarborgd. Sierlijk of robuust, functioneel of fraai, de smid van vandaag maakt uw ijzerwerk minder saai!

Rustiek

Onze in rustieke stijl ogende FEROLUX dakramen zijn vervaardigd met moderne technieken. De FEROLUX dakramen hebben het uiterlijk van oude nostalgische dakramen, maar hebben het comfort van nieuwe dakramen.

De bloeitijd in Nederland van de fabricage van stalen en gietijzeren dakramen ligt in de tweede helft van de 19 eeuw. Deze gieterijen zijn nu grotendeels verdwenen; er kwamen nieuwe materialen, zoals hout en kunststof, die de productie van stalen en gietijzeren dakramen voor een deel gingen vervangen.

Authentieke en Nostalgische Dakramen

Maar het gebruik van authentieke en nostalgische dakramen heeft zijn weg terug gevonden! Onze metalen FEROLUX dakramen zijn een geliefd product bij restauratie, renovatie, bij het bouwen in de stijl van de jaren dertig maar ook in de hedendaagse bouwstijl.

In tegenstelling tot de eerste generatie zijn onze FEROLUX dakramen tegenwoordig voorzien van een tochtrubber en HR++ hoog rendements glas met zwarte spouw dat wordt vastgezet met een stopverf vervangend product. De ramen zijn te verkrijgen met een kruisverdeling of één verticale verdeling. Alle metalen onderdelen worden gezandstraald, gemetalliseerd en in zwart gepoedercoat. De nieuwe ramen worden gemonteerd met RVS scharnieren op een metalen onderplaat en kunnen zeer eenvoudig worden geplaatst in combinatie met alle types dakbedekking zoals riet, leien of pannen. De dakramen zijn volledig opengaand en kunnen door middel van een antiek ogende steker in enkele tussenstanden worden geplaatst.

Kijk ook in onze Online winkel