Grootste monumentale dakraam

Persbericht

FEROLUX introduceert het grootste monumentale dakraam

Nieuw_Dakraam_MOnumentDe zwart metalen dakramen van FEROLUX die gebaseerd zijn op de afmetingen van de oud Hollandse bouwstijl worden al jaren toegepast in monumentale panden en boerderijen. Het 4 pans dakraam 40x60cm heeft nu een XL model met dezelfde authentieke nostalgische uitstraling maar in een grotere afmeting van 72x112cm raamdeel. Door het extra grote glasoppervlakte is het uitermate geschikt voor de vaak donkere zolders van monumenten, met de hoge isolatiewaarde van 1.4 K/Wm2 voldoet het gehele dakraam aan het huidige bouwbesluit en is dus ook in nieuwe woningen toe te passen.

De FEROLUX dakramen zijn al jaren geliefd bij gemeentelijke commissies, architecten en adviesbedrijven die veel werken met monumenten en boerderijen, Nu de zolders steeds meer gebruikt worden als leefruimte verwachten opdrachtgevers en eigenaren ook meer daglicht in hun woning. Met 11 modellen en afmetingen is er steeds meer keuze, het XL model 72x112cm is hier een logische aanvulling op.

Authentiek en nostalgisch
Getoogd_dakraamAangezien de dakramen een sterke gelijkenis hebben met de oude gietijzeren dakramen is vervangen van oude dakramen voor een FEROLUX bijna altijd akkoord bij welstandscommissies. De modellen met een ronding aan de bovenzijde zijn aan de binnenzijde ook mooi uit te werken zoals het in het verleden was.  Zo is de HR++ veiligheidsbeglazing  voorzien van een zwarte elastische stoppasta, het staal krijgt een antiroest behandeling en wordt afgewerkt met een zwarte poedercoat. De bediening van het raam is net als vroeger met een eenvoudige handgesmeden steker die op 5 standen te openen is voor voldoende ventilatie.

Comfort en toepassing
Door het universele gootstuk, welke uit 1 stuk is met het dakraam is het eenvoudig toe te passen in een pannendak, riet gedekte kap en/of leiendak. Er zijn geen aanpassingen of speciale hulpmiddelen nodig om een waterdichte aansluiting te maken. De HR++ beglazing is standaard uitgevoerd in veiligheidsglas, zo bent geniet u van een prettig binnenklimaat en heeft u geen last meer van condensvorming zoals bij de oude gietijzeren dakramen.